• Waar kan ik aan meedoen?

Clubs

Er zijn bij Pulse allerlei groepjes en clubs waar u aan mee kunt doen. Hieronder vindt u een lijst van de clubs waar u bij aan kunt sluiten. Weet u nog niet goed wat u wilt en zou u graag eens met iemand nadenken over wat bij u zou passen, neemt u dan contact op met

Giselle Alders, tel. 06 - 336 771 85 of g.alders@stichting-pulse.nl

Greet Gijsen, tel 06 - 163 176 58 of g.gijsen@stichting-pulse.nl

Hester van Oirschot, tel. 06 - 458 654 04 of h.vanoirschot@stichting-pulse.nl

Babette Romijn, tel 06 - 163 918 06 of b.romijn@stichting-pulse.nl

Actieve groepen en clubs zijn:

Bewegen voor senioren

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar nog belangrijker als je niet meer zo piepjong bent. In de Oase (Benschopperweg) organiseert Pulse daarom een groot aantal verschillende beweegactiviteiten en -clubs voor senioren. Dit zijn:

• Yoga
  • Stoelgym
  • Tai Chi
  • Koersbal
  • Country Line Dance
  • Pilates
  • Body mix
  • Mbvo (meer bewegen voor ouderen)

Voor meer informatie zie het activiteitenprogramma op deze website of neem contact op met Greet Gijsen, tel 06-16317658 of g.gijsen@stichting-pulse.nl

Aanschuiftafel (klik hier voor meer informatie)

In de Sterrenwacht in IJsselstein komt er elke woensdagavond een groep mensen bij elkaar om gezellig samen te eten.

Multiculturele ontmoetingen (klik hier voor meer informatie)

De Vrouwencultuurgroep van Pulse organiseert elke tweede dinsdag van de maand een ontmoetingsmiddag. Voor alle vrouwen die gezellig willen kletsen, samen willen koken of knutselen,  en eens vrouwen met een andere culturele achtergrond willen ontmoeten.

Buurtkamers (klik hier voor meer informatie)

Een buurtkamer is een plek om gezellig samen te komen met mensen uit de buurt, en samen een activiteit te doen. De buurtkamers bestaan op verschillende plekken in IJsselstein en zijn op verschillende momenten open: kijk wat er bij u past!

Stukkie fietsen (klik hier voor meer informatie)

Stukkie fietsen is dé activiteit voor wie graag buiten is en fietst, maar voor wie dat zelfstandig niet (meer) mogelijk is. U gaat met een vrijwilliger samen op een duo-fiets anderhalf tot twee uur fietsen. De duo-fiets heeft electrische trapondersteuning en is ook heel geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met hun evenwicht.

Creatieve en recreatieve clubs

In  de Oase organiseert Pulse een groot aantal creatieve en recreatieve activiteiten en clubs voor senioren. Dit zijn:

• tekenen en schilderen
  • muzikale notenmix
  • ouderensoos
  • senioren amusementsgroep
  • mahjong en scrabble
  • creatieve club
  • leeskring
  • spaanse les
  • karaoke
  • klaverjassen
  • seniorenbridge

Repair Café

Het Repair Café komt, m.u.v. schoolvakanties, wekelijks op dinsdag van 13:00-16:00 uur bijeen om spullen gratis te repareren voor en met wijkbewoners: fietsen, elektrische apparaten en kleding.  Voor de “klanten” van het Repair Café is er een ruime zithoek waar zij onder het genot van een kopje koffie of thee en in goed gezelschap kunnen wachten tot de reparatie klaar is.

Soms worden er nieuwe reparatiedeskundigen gezocht om het team te komen versterken.

Voor meer informatie over het Repair Café of om te informeren naar de mogelijkheden als reparatiedeskundige aan de slag te gaan binnen het Repair Café kunt u contact opnemen met Hester van Oirschot, tel 06-45865404 of h.vanoirschot@stichting-pulse.nl