Contact Stichting Pulse:

Locaties van Pulse (reserveren)

Pilates

Is een les op een mat waarbij het accent ligt op het trainen van het powerhouse: buikspieren, bekken en wervelkolom.

De les gaat uit van een correcte lichaamshouding, een correcte uitvoering van de bewegingen, vloeiende bewegingen, een specifieke ademhaling en een goede kwaliteit van de oefeningen.

Met rustige muziek op de achtergrond, iedereen voert de bewegingen uit op zijn/haar eigen niveau, de instructeur geeft duidelijke differentiaties aan in de bewegingen.

Naast een correcte houding en uitvoering staan ook ontspanning en een correcte ademhaling centraal.

Geschikt voor/ niet geschikt voor
De les is voor iedereen geschikt. Vooral voor mensen die last hebben voor rugklachten, mensen die de rust opzoeken voor hun ontspanning, mensen die aan hun houding willen werken en mensen die hun lichaam willen verstevigen.

Effecten van Pilates
- Versterker van de buikspieren
- Verbeteren van het figuur
- Stabiliseren en verlengen van de ruggengraat