Contact Stichting Pulse:

Locaties van Pulse (reserveren)
  • Waar kan ik aan meedoen?

Clubs

Er zijn bij Pulse allerlei groepjes en clubs waar u aan mee kunt doen. Hieronder vindt u een lijst van de clubs waar u bij aan kunt sluiten. Weet u nog niet goed wat u wilt en zou u graag eens met iemand nadenken over wat bij u zou passen, neemt u dan contact op met

Giselle Alders, tel. 06 336 771 85 of g.alders@stichting-pulse.nl

Greet Gijsen, tel. 06 163 176 58 of g.gijsen@stichting-pulse.nl

Babette Romijn, tel. 06 163 918 06 of b.romijn@stichting-pulse.nl

Actieve groepen en clubs zijn:

Bewegen voor senioren

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar nog belangrijker als je niet meer zo piepjong bent. In de Oase (Benschopperweg) organiseert Pulse daarom een groot aantal verschillende beweegactiviteiten en -clubs voor senioren. Dit zijn:

• Yoga
  • Stoelgym
  • Tai Chi
  • Koersbal
  • Country Line Dance
  • Pilates
  • Body mix
  • Mbvo (meer bewegen voor ouderen)

Greet Gijsen, tel. 06 163 176 58 of g.gijsen@stichting-pulse.nl

Aanschuiftafel (klik hier voor meer informatie)

In de Sterrenwacht in IJsselstein komt er elke woensdagavond een groep mensen bij elkaar om gezellig samen te eten.

Multiculturele ontmoetingen (klik hier voor meer informatie)

De Vrouwencultuurgroep van Pulse organiseert elke tweede dinsdag van de maand een ontmoetingsmiddag. Voor alle vrouwen die gezellig willen kletsen, samen willen koken of knutselen,  en eens vrouwen met een andere culturele achtergrond willen ontmoeten.

Buurtkamers (klik hier voor meer informatie)

Een buurtkamer is een plek om gezellig samen te komen met mensen uit de buurt, en samen een activiteit te doen. De buurtkamers bestaan op verschillende plekken in IJsselstein en zijn op verschillende momenten open: kijk wat er bij u past!

Stukkie fietsen (klik hier voor meer informatie)

Stukkie fietsen is dé activiteit voor wie graag buiten is en fietst, maar voor wie dat zelfstandig niet (meer) mogelijk is. U gaat met een vrijwilliger samen op een duo-fiets anderhalf tot twee uur fietsen. De duo-fiets heeft electrische trapondersteuning en is ook heel geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met hun evenwicht.

Creatieve en recreatieve clubs

In  de Oase organiseert Pulse een groot aantal creatieve en recreatieve activiteiten en clubs voor senioren. Dit zijn:

• Tekenen en schilderen
  • Muzikale notenmix
  • Ouderensoos
  • Senioren amusementsgroep
  • Mahjong en scrabble
  • Creatieve club
  • Leeskring
  • Spaanse les
  • Klaverjassen
  • Seniorenbridge
  • Spellenmiddag

Voor meer informatie zie het activiteitenprogramma op deze website of neem contact op met: Greet Gijsen, tel. 06 163 176 58 of g.gijsen@stichting-pulse.nl

Repair Café

Bij het Repair Café kunt u wekelijks terecht bij onze vrijwillige reparatiedeskundigen met kapotte kleine huishoudelijke apparaten, kleding en fietsen. Binnen het Repair Café gaat het om sámen repareren, om kennisoverdracht en om sociaal contact tussen buurtgenoten. Het repareren gebeurt tijdens de Repair Café-bijeenkomst, in aanwezigheid van en zo mogelijk met medewerking van de eigenaar van het kapotte voorwerp.

De adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café zijn gratis. Maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld! Dankzij deze donaties kunnen er nieuw gereedschap en materialen worden aangeschaft. Materiaalkosten ten behoeve van uw reparatie zijn in overleg.
Het doel van het Repair Café is dat spullen langer bruikbaar worden gemaakt en niet hoeven worden weggegooid. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Aangepaste werkwijze Repair Café i.v.m. het Coronavirus:
Vanwege het Coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk samen te repareren in onze werkruimte of onder het genot van een kopje koffie of thee te kijken hoe uw reparatie wordt uitgevoerd. Uw spullen worden voor u gerepareerd. U kunt uw spullen afgeven bij de ingang van het Repair Café en uw contactgegevens achterlaten. U wordt gebeld zodra de reparatie klaar is en wanneer u de spullen af kunt komen halen.

Momenteel worden er i.v.m. beperkte ruimte geen fietsen gerepareerd.

Openingstijden:
Elke dinsdag van 13:00-16:00 uur
Het Repair Café is m.i.v. 1 september 2020 weer geopend, m.u.v. de kerst- en zomervakantie.

Locatie:
Heemradenlaan 34a in IJsselstein (bij sporthal Het Heem)

Soort reparaties:
Kleine huishoudelijke apparaten, herstelwerk van kleding en fietsen.
Er worden geen reparaties verricht aan tv’s, computers en printers, smartphones en tablets.

Meer informatie:
Hester van Oirschot