• Home
  •  
  • Lopik
  •  
  • Sociale Activering

Sociale Activering

Zoekt u ook een nuttige besteding van uw vrije tijd? Of wilt u graag iets doen voor uzelf en/of een ander?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om iets leuks te verzinnen om te doen. Bijvoorbeeld omdat u weinig sociale contacten heeft of de taal niet (goed) spreekt. Of omdat u niet goed weet wat er te doen is en wat bij u zou passen. Vervelend, zeker als u zich hierdoor eenzaam voelt.

Pulse kan helpen! Tijdens een kennismakingsgesprek vragen we wat u leuk vindt, wat u kunt en waar u energie van krijgt. Vervolgens zoeken we samen met u een nuttige en prettige vrijetijdbesteding voor u. U kunt denken aan meedoen aan activiteiten buitenshuis, vrijwilligerswerk vinden van een maatje. Of het opdoen van sociale contacten/uitbreiding van uw netwerk Een vrijwillige netwerkcoach van Pulse helpt u hierbij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Babette Romijn tel. 06 163 918 06, e-mail b.romijn@stichting-pulse.nl
 

Eenzaamheid - Cursus Creatief Leven

Wie zich te vaak eenzaam voelt weet: daar zou je wel van af willen. Maar ja, eenzaamheid los je niet op door alleen maar 'onder de mensen' te komen. Of lid te worden van een club. Zeker niet als je al langer last hebt van eenzaamheid. Je voelt je dan niet zo fantastisch, daarom is nieuwe vrienden maken niet makkelijk.

Het programma Creatief leven is een serieuze, maar plezierige cursus voor wie zich te lang eenzaam voelt. Het bestaat uit acht lessen van elk 2 1/2 uur. Elke keer geeft dat nieuwe inzichten en opdrachten, waarmee je direct aan de slag kunt.

Als dat zelfvertrouwen er is, zal je ervaren dat het makkelijk is om met de mensen om te gaan waarvan je weet dat ze bij jou passen. Mensen met wie jij bovendien een deel van jouw leven wilt delen. Tijdens de cursus zet je al stappen in de goede richting.

Stichting Pulse biedt deze effectieve methode om zelf eenzaamheid aan te pakken aan in groepsverband. Meer lezen op internet? Dat kan hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sociale Activering: socialeactivering@stichting-pulse.nl