• Home
 •  
 • Waar kan ik aan meedoen?
 •  
 • Nederlandse taal

Nederlandse taal

Kennis van de Nederlandse taal is belangrijk als je mee wilt doen in de maatschappij. Taal heb je nodig als je werk wilt vinden, op school met de leerkracht van je kinderen wilt praten, bij de huisarts, wanneer je met een computer werkt of als je huiswerk maakt. Daarom is Pulse er voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren! 

Wat we doen


Pulse biedt verschillende soorten taalondersteuning aan. Voor jong en oud, voor mannen en vrouwen, voor Nederlanders en voor nieuwkomers. Alle activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld. 

Jeugd & jongeren

 

 • Taal voor kinderen
  (Voor) lezen en taalspelletjes voor kinderen (6-12 jaar). Onder begeleiding van enthousiaste taalvrijwilligers werken de kinderen in kleine groepjes aan beter taalbegrip en meer leesplezier.
  Wanneer: maandagmiddag na schooltijd 
  Locatie: Kameraplein en Studio 10

 

 • De leesclub 
  (Voor)lezen, taalspelletjes en themabesprekingen voor meisjes (7-14 jaar). Onder begeleiding van een enthousiaste taalvrijwilligster werken de meiden aan het vergroten van hun taalbegrip en leesplezier. Leerzaam én gezellig! 
  Wanneer: zaterdagochtend 10.30u-12.15u (met uitzondering van de eerste zaterdag van de maand)
  Locatie: Studio 10

 

 • Eén-op-één taalcoaching
  Individuele taalondersteuning voor alle jongeren (12-18 jaar) met een taalvraag. Jongere en taalcoach werken samen aan een beter begrip van de Nederlandse taal.
  Wanneer: in overleg
  Locatie: in overleg 

 

Volwassenen
 

 • Taalinloop (in samenwerking met bibliotheek Lek & IJssel)
  Een gezellige avond voor iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn taalvrijwilligers aanwezig ter ondersteuning. Deelnemers werken in groepjes of individueel.
  Wanneer: dinsdagavond (19.30 uur - 21 uur)
  Locatie De Bibliotheek. Meer informatie via deze link

 

 • Taal voor vrouwen
  Groepslessen Nederlands voor vrouwen. Onder begeleiding van enthousiaste taalvrijwilligers wordt in kleine groepen gewerkt aan een beter taalbegrip. De groepen worden ingedeeld op taalniveau. Kinderopvang mogelijk in basisschool WIJ (Europalaan 1)
  Wanneer: woensdagochtend (9.30u-11.30u)
  Locatie: Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
  Kosten: 25 euro per half jaar

 

 • Eén-op-één taalcoaching
  Individuele taalondersteuning voor iedereen met een ‘taalvraag’. Deelnemer en taalcoach spreken wekelijks af en werken samen aan een beter begrip van de Nederlandse taal.
  Wanneer: in overleg
  Locatie: in overleg 

 

 • Taalstages
  Taalstages zijn geschikt voor iedereen die actief aan de slag wil én beter Nederlands wil leren in de praktijk. Pulse helpt bij het zoeken van een geschikte stageplaats (bijvoorbeeld in een winkel, een school, een verzorgingstehuis, een bedrijf etc.) en biedt begeleiding.
  Wanneer: in overleg
  Locatie: in overleg
   
 • Klik hier voor Taal in Lopik 

 

Aanmelden als deelnemer/ vrijwilliger? 

Taalvrijwilligers 
Heb je interesse in andere culturen? Houd je van lesgeven en heb je affiniteit met onderwijs? Zou jij graag iemand willen ondersteunen bij het (beter) leren van de Nederlandse taal? Wie weet word jij dan één van de taalvrijwilligers bij Pulse! Voor een overzicht van onze actuele vacatures kijk hier: http://www.vwijl.nl/vacaturebank of meld je meteen aan via https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/stichting-pulse/vrijwilliger

Deelnemer Wil jij deelnemen aan onze taalactiviteiten? Meld je aan via https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/stichting-pulse/deelnemer en we nemen contact met je op. 

Vragen?


Wil je meer weten over de mogelijkheden van taalondersteuning bij Pulse? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! 

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 9u tot 17u bereikbaar via telefoonnummer 030-686 80 30 of via de mail taalhuis@stichting-pulse.nl.
 

Aanmelden als deelnemer?


Dat kan via deze link